Kalops

Allmänt, Mat/ Bakning / Permalink / 0

Kalops 
500 - 600g Nötkött el Älgkött 
2 - 3 små morötter 
1 liten gullök 
1 köttbuljong
7 st lagerblad 
14 st hela kryddpeppar korn 
Vatten 
2 1/2 - 3 dl vispgrädde 
3 msk kinesisk soja 
Brun maizena redning 
Salt 
Svartpeppar 
Vitpeppar 
Smör att steka i

Hur Gör Man 
Skär köttet i tärningar, hacka löken, skala och skär morötterna i skivor. 
Hetta upp smöret i en stekgryta. 
Bryn köttet med salt, svart - och vitpeppar. 
När du brynt klart köttet (det ska ha blivit torrt i grytan) 
Häll då över vatten, såpass mycket vatten så det täcker köttet. (Du kommer kanske behöva fylla på under koktiden, köttet ska va täckt hela tiden) 
Släng i, köttbuljongen, kryddpepparn, löken, morötterna och lagerbladen 
Sätt lock över, och låt puttra i ca 2 - 2 1/2 timme. (Lite beroende på vilket kött du använder) 
När timmarna har gott häller du i Maizena tills du fått önskad "tjocklek" på såsen, i med grädden och sojan, rör runt. 
Låt sjuda i ca 5 min, kanske smaka av med salt? 

Servera till kokt potatis! 

Ät och Njut utav äkta husmanskost! 


Till top