Hur du slutar röka/ snusa!

Allmänt, Hälsa/ kropp / träning / Permalink / 0
Hej Mina vänner!
 
Jag vet alla mina besökare har försvunnit, och jag förstår er, - Jag är sämst på att uppdatera.
Jag har sagt det många gånger förr och jag säger det igen, Nu blir det ändring på det!
 
Ärligt talat främsta anledningen till varför jag vill börja blogga igen är för att det då kommer bli ännu mer peppande för mig att fortsätta mitt nya "hälsosamma" liv, jag börjat.
 
Jag har kommit långt i livet med andra saker, så nu är det banne mig hälsan som ska tas tag i.
Och jag kommer att blogga här i stortsett varje dag, om hur det går, vad jag väljer att göra för ett hälsosammare liv, vad jag väljer att äta, hur jag äter och mycket mycket mer. Jag tror att genom att blogga om det kommer jag vilja fortsätta. Jag har faktiskt börjat min sen 2 veckor tillbaka.
 
I min blogg, kommer du kunna följa min resa, ställa frågor till mig och förhoppningsvis själv få insperation till ett hälsosammare liv. På bara 2 veckor känner jag mig piggare och gladre! Vilket kändes lååångt borta för mig!
"Seriöst, ska träning och nyttig mat göra mig gladare" Dessa tankar har varit jag. Inte ett tränings steg jag tagit. Godis varje dag. Mycket snabbmat. Rökare. You name it!
 
Men steg nr 1 för ett hälsosammare liv.
För mig var det självklart, SLUTA RÖKA! och fy det var inte lätt, inte för fem öre faktiskt. Men jag klarade det. Idag är det 1 vecka och 6 dagar, för att vara exakt. Och redan nu känns det lättare. Röksuget har släppt betydligt. Och jag har mycket lättare för att slå bort tankarna.
 
Hur gör man för att sluta röka?
 
Nu kommer jag utgå från hur jag gjorde! 
 
Steg nr 1. Intala dej själv om att du verkligen kommer klara att sluta röka. Visualisera dej själv som en icke rökare. Skaffa känslan som att det verkligen är självklart för dej att du någon gång i livet. inte längre kommer att röka/ snusa. (Jag höll på med detta i ca 2 månader)
 
Steg nr 2. Börja trappa ner. Och tipset här som funkar, är att plocka ut antalet ciggaretter du får röka under dagen. Har du dom kvar i asken är det lättare att tappa räkningen, och tycka ää det gör inget, en till gör inget. Bara för att du själv tycker att du röker mindre än du gjorde innan. Var jäkligt bestämd på dej själv här.
 
Steg nr 3. Antingen så har du trappat ner dej så långt nu så du faktiskt inte är rökare längre, för mig gick inte det utan jag vände mig till en läkare för att få champis utskrivet (sluta röka tabletter). Det funkade för mig!
Men det viktigaste är att du skaffat viljan.
 
Steg nr 4. När du gjort din första rökfria dag, skriv då ut det på FB/ berätta det för dina vänner/ jobbarkompisar. Twittra om det. Ja, du fattar vinken. Tala om att du nu är rökfri. Då blir det svårare att tända den där ciggaretten du suktar så efter när röksuget blir kraftigt. 
 
Sen lovar jag dej att för var dag som går, blir det bara enklare och enklare.
 
Lycka till!
Hoppas du hänger med på min hälsoresa! :)
 
Till top