Kasslergratäng

gratäng, kassler / Permalink / 0
 
Åååå detta är en utav min och min sambos favorit, så jäkla gott. 
Jag tror jag har fått receptet utav min mormor en gång i tiden. 
Ni måste bara prova denna! 
 
4 - 6 personer
500 g kassler 
1 purjolök 
3 dl vispgrädde 
1 dl äkta majonäs 
1 dl chilisås 
3 dl ris (långkorning eller basmatiris)
2 - 3 dl riven ost 
1 tsk svartpeppar
1/2 msk smör
 
Hur Gör Man
Skiva kasslern i skivor
koka riset enligt anvisningen på paketet, häll sedan det kokta riset i en ugnssäkerform  
skiva purjolöken, och bryn den lite lätt mjuk i stekpannan, och häll den sedan över riset, strö lite svart peppar över. 
lägg sedan över kasslern som ett tak över risbädden. 
Vispa sedan upp grädden. 
När du vispat upp grädden, blandar du chilisås, majonäs och den rivnaosten. Blanda runt. 
Häll sedan den såsen över kasslern in i ugnen i 200 grader i ca 20 min eller tills gratängen fått fin färg. 
 
Låt den gärna stå en liten stund. Ät och njut. 
Detta är även super gott att ha i matlådan. 
 
 
Till top