Kallskuren fläskfilé

Allmänt, Mat/ Bakning / Permalink / 0
I helgen som sagt var jag på 50-års fest. Där bjöds det på mat. Blandannat kallskuren fläskfilé, vilket var super gott. 
Och självklart följde jag regel nummer Ett, som gäller när man får möjligheten att smaka på något nytt och j-kligt gott. "TA RECEPTET" 
 
 
Långmarinerad fläskfilé.
1 kg fläskfilé
3/4 dl soya,
1/4 dl äppelcidervinäger,
1 msk flytande honung,
2 vitlöksklyftor,
1tsk svartpeppar,
1 tsk torkad timjan.
 
Sätt ugnen på 125 grader. Bryn fläskfilén och efterstek i ugnen ca 40 min. Blanda marinaden o lägg den varma köttbiten i dubbla plastpåsar, skaka runt ordentligt. Lägg i kylen i 2-3 dygn och vänd då och då. Skär sedan upp filén i tunna skivor. 
Vi åt potatisgratäng till. 
 
Mumma. .
 
Tack Marie för receptet! 
Till top