Havreflarn

Allmänt, Mat/ Bakning / Permalink / 0
 
Hej mina fina vänner!
Småkakor är väl helt fantastiskt gott att ha hemma. Drömmarna jag bakade förra veckan tog slut, så igår fick det bli att baka kakor igen, närmare bestämt havreflarn. Mumms va goda det var. Plus att det var super enkla att göra. Så även nybörjaren kan enkelt slänga ihop dessa. 
 
Du Behöver:
75 gram smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl 
1 dl havregryn
1,5 msk mjölk (jag använder grön)
1,5 msk vit sirap
0,25 tsk 
0,25 tsk vaniljsocker
 
Hur Gör Man:
Sätt ugnen på 175°C. Varmluftsugn (200°C om du har vanlig ugn) Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten.
Smält smöret. Stäng av plattan och tag av kastrullen från plattan. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, mjölk, sirap, vaniljsocker och bakpulver till en jämn smet.
Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper, eftersom smeten flyter ut när kakorna gräddas. 
Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200°C i ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg. I varmluftsugn 175°C i ca 7 minuter.
Låt havreflarnen svalna i några minuter på bakplåtspappret.
 
 
 
Lycka Till! 
 
 
 
 
Till top