Kyklinggratäng med smak av chili och bacon

2-4 kycklingfileér
2,5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl chili-sås
2 st små pressade vitlöksklyftor
1 tsk soja
1 kycklingbuljongtärning
1 paket bacon
2- 3 dl riven ost (gärna lagrad)
Smör till formen
Peppar och örtkrydda (ca en tsk av varje.)
Gör såhär
Skär baconet i mindre bitar och stek detta lagom knaprigt i panna. Ställ åt sidan.
Smörj en ugnsfast form med smör. Dela varje kycklingfilé i tre delar och lägg i formen. Vispa ihop samtliga ingredienser till såsen och smaka av. Fördela baconet över kycklingen och häll därefter på såsen. Toppa med riven ost, in i ugnen 25-30 minuter i 225 grader. (kolla så att kyckligen är helt färdig)
Servera gärna klyftpotatis till. Lovar att ris funkar lika bra. :)